Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Spanien, Costa Brava

Vandra i Katalonien

Nytt för i år är våra vandringsresor till Spanien. Att vandra i ett främmande land är att lära känna det med alla sina sinnen. Vi åker till Katalonien, den spansk-franska regionen i norr.

Bedåras av fantastiska vyer över bergsmassiv, blommande dalar och pittoreska byar, känn dofter av blommande fält, kryddrika örter och salta havsvindar. Njut av det sköna klimatet under tidig vår eller sen höst och frossa i det spanska kökets alla läckerheter.

Lloret de Mar är den största och livligaste orten längs kusten, fylld av restauranger, butiker och sevärdheter. På våren och hösten har Lloret en betydligt mognare publik än under sommaren.

I den gamla stadsdelen finns vackra hus med spår av indianos, de spanjorer som utvandrade till Kuba och Västindien och återvände när de gjort sig en förmögenhet.

Nära vårt hotell ligger de sköna trädgårdarna Santa Clotilde Gardens, som med blomsterprakt, exotiska agapantusplanteringar, vältuktade gångar och trappor till små utsiktsterrasser och vackra skulpturer bedårar oss.


boka 0418-12330 KARTA VÄDER     HOTELL   om FLYGRESAN

...maila gärna en intresseanmälan...
info@buss-special.se

  • flygresa inkl skatter
  • transfer flygplats-hotell
  • bussresor till vandringslederna
  • 7 övernattningar (del i dubbelrum) med frukostbuffé
  • 3 lunchbuffé på hotellet inkl vin och vatten
  • 7 middagsbuffé på hotellet inkl vin och vatten
  • 1 matpaket till vandringen
  • 1 tapaslunch i Barcelona med valfri dryck
  • 1 katalansk lunch i Olot med dryck
  • 1 svensk rutinerad lokalguide närvarande under hela vistelsen.

****Hotel Olympic Parc

Vi bor på ****Hotel Olympic Parc i Lloret de Mar. Ett hotell med separat SPA och gymcenter där det finns möjligeter till squash, aerobic, styrketräning (mot avgift). Massage behandlingar kan förbeställas, varma pooler, bubbelbad och bastu erbjuds mot en extra kostnad. Hotellet har en liten inomhus pool som kan användas gratis.

Att tänka på
* ha bra vandringskängor
* ta gärna med stavar

* ryggsäck med vattenflaska, solskyddskräm, kamera, badkläder, badhandduk

* solglasögon, sittunderlag, plåster, regn och vindskyddstät jacka

* giltigt pass och europeiskt sjukförsäkringskort

DAG 1: Ankomst till Lloret de Mar
Ankomst och transfer till hotellet.

Efter incheckning på  det centrala och komfortabla fyrstjärniga Hotel Olympic Park hälsas vi välkomna av vår vandringsguide, och därefter blir det middag.

Hotellet erbjuder en variationsrik buffé med spanskt bordsvin, alt läsk och vatten till maten.

DAG 2: Lloret de Mar-Blanes
Efter en god frukost blir vandringsprogrammets första dag lättsam. Vi börjar med att orienterar oss och gör oss bekanta med orten och upptäcker dess sedvärdheter med vår lokalguide. Turen går sedan vidare söderut för att upptäcka kustens fantastiska omgivningar, strandpromenader med delvis korta sträckor i pinjeskog mot Costa Bravas inkörsport, Blanes.En behaglig vandring leder oss fram till den vackra botaniska trädgården MariMurtra. Vi besöker trädgården, som grundades 1924 av den tyske naturälskaren Karl Faust, och beundrar det rika växtliv som planterades här för snart över 100 år sedan. Cirka 7 km och 1,5 timme. Vi tar bussen tillbaka till Lloret de Mar och äter lunch på hotellet. Eftermiddagen fri. Gemensam middag på hotellet.

DAG 3: Barcelona
Idag bär det iväg till Kataloniens huvudstad, den vackra staden Barcelona! Efter cirka 1 timmes bussfärd påbörjar vi vår stadsvandring i denna 2000 år gamla stad med sina härliga kontraster av gammalt och nytt. Vi fascineras av El Templo Expiatorio de la Sagrada Familia, Triumfbågen, Cuitadellaparken, Hamnen, Gotiska kvarteren, Katedralen, Ramblan, Plaza España, Nationalpalatset och berget Montjuich med Olympia Stadion. Vi hinner avnjuta en härlig tapaslunch tillsammans. Stadsvandringen blir ca 13 km

DAG 4: Palamos-Calella de Palafrugell
Efter en riklig frukostbuffé sätter vi oss i bussen för att ta oss till en av de vackraste kustvandringarna i Katalonien. Resan går norrut till Palamos och den idylliska badviken La Fosca.

Här går vi cirka 10 km på vandringsleden GR 92, fram till den fina fiskebyn Calella de Palafrugell. Vi passerar små gyllene sandstränder som ligger insprängda bland klippblocken. Det blåskimrande Medelhavet och det intensiva ljuset, som har inspirerat så många katalanska konstnärer, visar sig här från sin bästa sida Man förstår varför kusten kallas den vilda kusten  (Costa Brava).

Vi stannar på flera platser för att njuta av de vackra och fängslande bergsluttningarna med sina insprängda och undangömda badvikar. Halvvägs blir det paus för en smaklig picknick innan vi fortsätter norrut mot Calella de Palafrugell. Väl framme tar vi en kort paus och njuter av denna så idylliska fiskeby med sina djupt rotade traditioner. Cirka 2,5 timmars effektiv vandring.

DAG 5: Vilodag eller extra kulturdag
Kanske kan en behaglig helkroppsmassage och en skön Spadag locka? Vi hjälper er att boka tid! För er som har lust att fortsätta att vandra och upptäcka regionen så kan vi erbjuda en utflykt med djupdykning i Salvador Dali´s surrealistiska värld i staden Figueras samt en behalig och intressant standsvandring i den vackra provinsstaden Girona.

DAG 6: Vulkaniskt och kulinariskt i La Garrotxa
Vi avslutar vårt vandringsprogram med att bege oss in i landet, till en av Europas unikaste vulkaniska naturparker, La Garrotxa, där årtusende av eruptioner format de närmare 40 vulkanerna som finns här. Det är en 10 km lång rundvandring på cirka 4,5 timmar. Vi avslutar med en härlig kulinarisk upplevelse av det katalanska vulkaniska kökets läckerheter med en lunch på en typiskt katalansk restaurang. Trötta, mätta och belåtna efter dagens upptåg, vänder vi tillbaka.


DAG 7: Lloret de Mar
En upplevelserik vecka går mot sitt slut. Idag hinner vi vila inför hemresan och kanske inhandla något gott katalansk vin, god serranoskinka eller katalansk fuet (luftorkad korv) att bjuda på när vi kommer hem. Vi samlas för vår sista genensamma middag på hotellet och avnjuter kvällen med att umgås och summera veckans spännande vandringsturer.

DAG 8: Hemresa
Vi checkar ut senast kl. 10.00. Efter att har njutit med kropp och själ av den katalanska regionens
historia, natur och gastronomi i trevligt sällskap vänder vi tillbaka hem med en massa nyfunna vänner och fina minnen i bagaget.

Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se