Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Tjeckien

Skolresa till Prag

  

 

Den mäktiga kejsarstaden Prag är känd för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter, och för sina ståtliga torn och spiror som ger stan dess skyline.

Den gamla stadsdelen Staré Mêsto från 1200-talet och den nya stadsdelen Nové Mêsto från 1300-talet (egentligen inte alls så ny) ligger öster om floden Voltava (Moldau) liksom de judiska kvarteren Josefov.

Från den modernare Václavplatsen med sina breda boulevarder kantade med biografer, hotell och butiker strosar vi ner längs de trånga gränderna i Gamla Stan där husens portaler dekorerats med änglar, ormar, solar och en och annan björn.

Efter att njutit av folklivet på det pulserande torget går vi vidare över Karlsbron till Malá Strana, Lillsidan. Vi stannar i slottsområdet Hradčany, som med sina katedraler, slott och palats har varit säte för kungar, kejsare och presidenter sedan 800-talet.

På en resa till Prag ska man inte missa ett besök i Theresienstadt, koncentrationslägret, som var ett "uppvisningsläger" (enligt SS "kurort för förmögna judar") där man visade upp hur musikaliska begåvningar, poeter och skådespelare kunde utöva sin konst.


begär offert » KARTA VÄDER PRAG HOTELL   FAKTA om TJECKIEN om BUSSRESAN om FLYGRESAN

 

 

Bussresa, tågresa eller flygresa?

Välkomna att kontakta oss så lovar vi att komma med ett bra förslag. Skriv när ni vill åka, hur många ni är och om ni väljer buss, tåg- eller flygresa. Om ni har egna förslag på program skriv gärna det också.


Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se