Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Frankrike

Skolresa till Paris

WOW, tänk att åka på skolresa till Paris, städernas, romantikens och kulturens högborg!

Upplev tjuskraften, förtrollningen och storslagenheten i städernas stad, den mest omskrivna, mest besjungna och mest filmade stad i världen. Ta på dina bekvämaste skor och ge dig ut i stadsvimlet. Stanna till på ett av stadens många kaféer, filosofera i de lummiga parkerna, botanisera i de spännande butikerna och flanera längs Seines kajer. Bedåras av konstföremålen på museerna och fascineras av mimartisterna i gatuvimlet.

Koppla av på trappan vid Sacre Cœur, beundra storslagenheten i Notre Dame, njut av stillheten i någon av de storslagna kyrkorna och bli imponerad av fönstermålningarna i Sainte Chapelle. Eller släpp loss på barnens och alla vuxnas eget Disneyland.

         


begär offert » KARTA VÄDER PARIS HOTELL   FAKTA om FRANKRIKE om BUSSRESAN om FLYGRESAN

 

Programförslag 6 dgr PARIS

Dag 1: Avresa från hemorten tidigt på morgonen, via Öresundsbron till Danmark, sedan via Rödby-Puttgarden till Tyskland, och vidare under natten genom Belgien till Frankrike.

Dag 2: Vid 7-tiden på morgonen stannar vi på ett större rastställe för att äta frukost. Då har vi ca 1,5 timme kvar att köra till Paris.

Vi åker direkt till Eiffeltornet för att åka upp och känna oss riktigt välkomna till denna världens vackraste och mest ombesjungna stad.

Efter incheckning på vårt hotell har vi eftermiddagen till egna aktiviteter. På kvällen åker vi på en Illuminéetur upp till Montmartre och Sacre Coeur och avslutar sedan kvällen med en båttur på Seine.

3 dagar till eget program eller till våra utflykter, stadsrundtur, egna studiebesök, Versailles och Monets trädgård i Giverny.

Vi lämnar Paris på kvällen dag 5 för hemresa.

Dag 6: Frukost på färjan Puttgarden-Rödby (vid 9-tiden) och hemkomst till Helsingborg/Malmö tidigt på eftermiddagen för vidare färd norrut.

                    Hotel Bellevue et du Chariot d´Or

Bellevue har varit "vårt" hotell sedan den första Parisresan för 28 år sedan. Det ligger ett stenkast från kulturcentret Centre Pompidou och shoppingområdet Forum des Halles, de forna saluhallarna. Det är ett charmigt, typiskt franskt storstadshotell byggt på 1800-talet men ständigt under renovering. Hotellet har 6 våningar och 59 rum.


Det tar ca 10 minuter att promenera till Notre Dame och Louvren och ca 20 minuter till de stora varuhusen.


Alla rum har du/wc, telefon och TV och gratis wi-fi. Det finns frukostrum och bar. Hotellet är beläget vid en ganska livligt trafikerad gata.

Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se