Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Spanien, Costa Brava

Skolresa till Lloret de Mar

  

 

Costa Brava (den vilda kusten) är kustremsan längs Medelhavet i norr från den franska gränsen till staden Blanes. Hit har det vallfärdat soltörstande nordbor sedan 1950-talet.

Costa Brava kallas det galna, vilda hörnet av Spanien. Det galna som i Dalis, Miros och Picassos karnevalsliknande konst och Gaudis häpnadsväckande arkitektur. Det vilda som i naturens dramatiska växlingar av klippor, raviner, sandstränder och böljande kullar.

Längs med kusten ligger ett pärlband av fiskebyar, som idag är pittoreska turistorter som Playa de Aro, Tossa de Mar och Lloret de Mar, samt lite större charmiga städer som Girona, Figueras och Blanes.

Vi har valt att presentera förslag från orterna Lloret de Mar och Blanes. Delvis därför att de ligger på ett lagom avstånd från den trendiga, pulserande provinshuvudstaden Barcelona, dit man givetvis åker på en heldagstur, och delvis för att det finns spännande orter runtomkring, och lite för att där har vi våra främsta samarbetspartners och kan få det bästa priset.


begär offert » KARTA VÄDER COSTA BRAVA HOTELL   FAKTA om SPANIEN om BUSSRESAN om FLYGRESAN

 

 

Costa Brava med aktivt kulturprogram
Pris: Kontakta oss för pris

I priset ingår:

  • Flygresa med direktflyg inkl skatter o avgifter
  • 7 nätter på 4 stjärnigt hotell inkl helpension
  • Vandring och informationstur i Lloret de Mar
  • Båttur till medeltidsbyn Tossa de Mar
  • Bussutflykt till Barcelona med stadsvandring och sightseeing
  • Besök i fiskestaden Blanes med dess marknad
  • Svensk erfaren lokalguide

 

                

Park Güell, Barcelona

               

              

Parochial Church Sant Romà , Lloret de Mar

 

Lloret de Mar


Sant Joan Castle
Fästningen är staden Loredos ursprung (1000-talet). I kriget mellan England och Spanien (som slutade med slaget vid Trafalgar) spelade fästningen en betydande roll. Engelsmännens bombardemang 1805 ödelade dock fästningen rejält. Idag delar klippan strandlinjen med Fenals beach i söder och Llorets i norr.


Maritime Museum - Can Garriga
I den gamla stadsdelen finns flera hus med spår av indianos, de spanjorer som utvandrade till Kuba och Västindien och återvände när de gjort sig en förmögenhet.

Maritimmuseet är ett av de gamla husen, Casa Font och Can Comdran två andra. De vackra husen är från andra hälften av 1800-talet.

Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se