Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Estland, Lettland, Litauen

Konstresa Baltikum runt

 Vår konstciceron Thomas Kjellgren, som många känner sen tidigare resor, är med på resan och kommer att guida oss genom konstens hemlighetsfulla, spännande värld. 

 

14 - 20 maj 2018, pris 11 790:-
Baltikum med Vilnius, Riga, Tartu och Tallin

I priset ingår:

  • Flygresa, 6 nätter (del i dubbelrum) på ***/****hotell,
  • 6 frukostar,
  • 2 middagar,
  • 4 tre-rätters luncher,
  • samtliga guidade turer och kulturella evenemang.

Tillägg: ej medlem i BKF 350:-
enkelrum 2 000:-

 

Måndag 14/5 Avresa från Kastrup kl 8.05. Vi flyger med SAS, flygturen tar 1,30 h så vi landar kl 10.35 (lokal tid, som är + 1h) Transfer och incheckning på Comfort Hotel LT. Här bor vi 2 nätter.

Comfort Hotel LT Rock´n´roll är ett modernt hotell med musiktema. Hotellet erbjuder gratis WiFi och kostnadsfri tillgång till ett 24-timmarsöppet gym. Det räknas som Vilnius snyggaste och fräschaste hotell. Vi har gångavstånd (10 min) till Gamla Stan. Alla rum har luftkonditionering och inredning i modern, urban stil med sitthörna och en 32-tums platt-TV. I badrummet med golv- värme finns förutom det vanliga även en hårtork.

Vårt program i Vilnius innefattar förutom stadsrundtur med guide, besök på National Art Gallery och i konst- närskvarteren Uzupis och besök på Vytautas Kasilius museum. Kasiulis var ju en kär gäst i Borstahusen under många somrar på 50-talet, då han bodde hos ”greven” Sture Andersson, konstsamlare och mecenat. Han grundade Borstahusens Konstförening år 1966.

Onsdag 16/5 Många försöker aspirera på att ligga mitt i Europa (i Landskrona har vi ju monumentet Pennan, som utmärker Europas mitt ;-) och utanför Vilnius ligger Europa Park, ett friluftsmuseum där konst och natur möts. Museets syfte är att genom konsten utmärka Europakontinentens geografiska centrum. Efter besöket åker vi till Riga via Korskullen (32 mil), och vi checkar in på Hotel Europa Royale, där vi bor 2 nätter.

Hotel Europa Royale ligger 400 meter från Rigas gamla stadsdel. 2006 restaurerades den histo- riska byggnaden till ett fyrstjärnigt hotell. Här erbjuds luftkonditionerade rum med kabel-TV och minibar, och Wi-Fi ingår utan extra kostnad. Det finns bastu och bubbelbad på hotellet. Rummen är rymliga och traditionellt inredda med trämöbler. Varje rum har stor sitthörna, värdeskåp och skrivbord. Strykmöjligheter erbjuds på begäran. Det finns ett kasino på hotellet. Som gäst har dessutom tillgång till Royales bubbelbad och bastu.

Riga är känt för sin fina arkitektur och sina historiska sevärdheter. Detta visar vår lokalguide oss före vår ge- mensamma lunch och därefter är eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Fredag 18/5 åker vi norrut mot Tallin, och tar vägen via Tartu (35 mil) där vår guide visar oss staden med många svenskminnen och Estlands nya stolthet, Nationalmuseet, en fantastisk, spektakulär och modern bygg- nad, som öppnade hösten 2016. Härifrån har vi 17 mil till Tallin, där vi checkar in på Hotel Three Crown, där vi bor 2 nätter.

Three Crowns Residents ligger i hjärtat av Tallinn. Hotellet är byggt på en historisk plats och har en kullerstensbelagd innergård, en fönsterpost från 1300-talet i hallen och ett solur från 1604.

Här erbjuds en restaurang och gratis WiFi. Varje rum har minibar, platt-TV samt eget badrum med dusch och hårtork.
I Tallin får vi se och veta mycket av vår guide och dessutom besöka Kumu Art Museum, även det en spektaku- lär modern byggnad (byggd 2006). Eftermiddagen på egen hand och på kvällen äter vi en gemensam middag.

Söndag 20/5 Förmiddagen egen tid innan vi åker till flygplatsen för hemresa. Flyget går kl 17.05 med an- komst till Kastrup kl 17.40 (det är - 1 h).

 

 

Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se