Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Spanien, Costa Brava

Medeltidsrundan

Långpass i de Katalanska Toscana. Genom frukt o vinodlingar till medeltidsbyarna Palau Sator och Perratallada (17-25 km beroende av runda)

På slättlandet Baix Emporda som också kallas för det katalanska Toscana ligger medeltidsbyarna tätt. Här njuter vi av helt underbar löpning som börjar bland äpplefält och risodlingar innan den första byn Gualta passeras. Vi kommer härifrån också kunna se den gamla borgen i Toroella, och vid bra väder de snötäckta topparna i Pyrenéerna.

Efter att på slingrande otrafikerade landsvägar via Fontanillas tagit oss en bit genom det toscanaliknande landskapet kommer vi fram till första vattenhålet, medetidsbyn Palau Sator. Vi stannar på ett av byns caféer och unnar oss en uppfriskande sportdryck eller en uppiggande espresso.

Vidare tar vi oss sedan mot den mer kända medetidsbyn Perratallada (som betyder skuren sten). Stenhusen är fantastiska! Byn är inte större än att vi på 10 minuter utforskat dess gator innan vi ger oss tillbaka mot vår startpunkt via ytterliggare en by, den lilla pittoreska Fontclara. Denna runda är ca 25 km och kan kortas av för de som vill ta en kortare tur.

Vi duschar och byter om för några timmars paus och lunch på någon trevlig typisk katalansk restaurang (kanske i Perratallada?) innan vi på eftermiddagen gör ännu en utflykt till fots. Denna gång väljer vi mellan löpning och vandring mot medeltidsborgen i Toroella de Montgri. De som vandrar tar sig hela vägen upp till borgen för den enastående utsikten som gör att vi glömmer de i nuläget ganska trötta benen. Löpgruppen hoppar över vandring till den högt belägna borgen och tar sig genom olivodlingarna i fin natur i områdets natrureservat och kanske om orken finns även tar sig ut mot utsiktpunkten mot kustens enda ögrupp, Islas Medas?

 


BOKA RESA KARTA VÄDER « tillbaka till Runningcamp ****Hotel Nautic om
FLYGRESAN

   

 

 

 
Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se