Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Spanien, Barcelona

Barcelona Marathon


Pris 6595:-
enkelrumstillägg 1500:-
(extranatt 500:-, enkelrum 1000:-)

Flygresa t/r inkl flygskatt
3 nätter del i dubbelrum på centralt hotell, 3 frukostbufféer
Startavgift till loppet

Välkommen till den vackra, mytomspunna och pulserande världsstaden Barcelona, den stad som de senaste åren fått ett rejält uppsving med en fördubbling av antal turister. Det är ju inte konstigt då staden är en av Europas största resupplevelser.

Här har vi en över 2000 år gammal historia och de vackra palatsen runtom i staden avlöser varandra. Det är inte bara tack vare den välkände arkitekten Antonio Gaudi och de kända konstnärerna Picasso och Miro som staden fått sin prägel, nej här har ju hållits två världsutställningar till vilka pampiga palats, byggnader, statyer, parker och avenyer byggts.


BOKA RESA Barcelona Budapest Dubai Dublin Edinburgh Mallorca Paris Prag Sevilla

Flyg från Arlanda, Kastrup eller Landvetter

Ankomst och transfer till hotellet som är beläget på promenadavstånd från start och målgång vid Montjuichberget.

Både fredag och lördag arrangeras guidade turer längs med loppets bana (ingår inte i resans pris). Guiden berättar då om stadens sevärdheter. Flera avgångar per dag. Uthämtning av nummerlappar i ett av palatsen vid den magiska fontänen (Fuente Mágico) där även en sportmässa hålls. Sedan egen tid för att njuta av staden mångfald vid strandpromenaden, centrum och gamla stan.

Söndag: efter en tidig frukost väntar starten som går av stapeln redan kl 08.30.

Måndag: transfer till flygplatsen-hemresa


Mitt genom gamla stan går en av världens mest berömda gator, Las Ramblas med sina gatuartister, konstnärer, blommor och djur. Inte långt därifrån ligger paradgatan Paseo de Gracia med sina lyxbutiker och på lagom promenad /joggingavstånd finner man hamnen med de gamla fiskekvarteren Barceloneta och de mer moderna och pulserande promenaderna vid Puerto Olimpico. Det är helt enkelt en storstad som erbjuder allt.

 

               

Det är en viss känsla att stå i startfållan mellan det pampiga Nationalmuseet och de två höga kampanilerna . Efter start bryter jublet ut när Plaza Espana passeras. Här börjar sedan resan mot målet.

Barcelona Marathon går på en envarvsbana där man passerar många av stadens sevärdheter.

Först beger det sig upp mot den väldiga fotbollsarenan Nou Camp som skall rundas innan man via Centralstationen Sants tar sig mot Plaza Espana och vidare upp längs den största avenyn i stan, Gran Via.

Det tar dig upp mot paradgatan Paseo de Gracia där en lätt stigning väntar på vägen upp förbi 2 av arkitekten Antonio Gaudis mes välkända hus, Casa Mila och La Pedrera.Vidare fortsätter man mot den välkända kyrkan la Sagrada Familla som passeras snabbt då det här går lätt utför. Nu är det precis som stora delar av loppet ganska lättlöpt.

Stämningen längs avenyerna är hög och Barcelonaborna gör sitt bästa för att stötta de omkring 12 000 (2010) deltagarna.

Loppet går ner mot Forum och det blå Medelhavet där den lätta sjöbrisen svalkar skönt. Efter att ha föjt havet så tar man sig via Triumfbågen upp mot de gamla delarna där Barrio Gotico passeras till turisternas jubel.

Loppet är väldigt välarrangerat och dryck (både sportdryck och vatten från flaskor) frukt, svampar mm finns med jämna mellanrum.


****GRUPOTEL GRANVIA 678

Eleganta designhotellet Gran Via ligger alldeles intill Plaza Catalunya i centrala Barcelona. Hotellet har en utomhuspool med solterrass. De moderna ljudisolerade rummen har privata badrum (med hårtork), satellit-TV och minibar. Avgiftsfri Wi-Fi finns tillgängligt i hela hotellet.

 


Gran Vias restaurang serverar medelhavsmat och internationella rätter. Som gäst kan du avnjuta dina måltider på terrassen. Tunnelbanestationen Urquinaona ligger 400 meter bort. Barcelonas triumfbåge ligger inom 10 minuters promenadavstånd från hotellet.
Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se