hyrbil

 

 

 

Hyrbil

Att hyra bil i Spanien är väldigt prisvärt. Totalpriset inklusive samtliga tillägg för exempelvis bränsle, olika administrativa kostnader, extra försäkringar mm blir oftast endast runt en dryg hundralapp per dag.

Vi inkluderar aldrig hyrbilarna i våra priser men kan som en service boka bilarna till våra gäster. Bokningen är då garanterad och kunden/föraren betalar sedan bilen vid uthämtning. Priset för hyrbil av storlek Ford Fiesta ligger oftast runt 10 € per dag. I detta inkluderas den lagstadgade försäkringen och bilhyran, för det mesta inkl fria mil.

Man kan vid tecknande av avtalet på plats lägga till en extra försäkring som kostar runt 6 € per dag (lägre vid långtidshyra).

Man har olika sätt att hantera bränslekostnader. OBS att en betalning för en tank bränsle även inkluderar en administrativ avgift varför man ej får hela det inbetalda beloppet återbetalt även om man lämnar bilen fulltankad.

Det finns även tillägg för uthämtning av bilen utanför normala kontorstider (oftast på natten) samt
för extra förare samt för förare äldre än 70 år eller yngre än 25. Det är upp till hyrestagaren att kontrollera de gällande reglerna. Ibland kan man känna att tilläggen är många och för oss svenskar konstiga men man skall då ha i åtanke att hyrpriset är extremt lågt och att slutsumman trots allt blir mycket prisvärd.

Bilarna är i stort sett alltid nya och fina.
Prisexempel (ca pris)
Ford Fiesta 28 dagar 150 €
extra försäkring (frivillig) 100 €
full tank bensin 100 €
admin kostnad 40 €
Återbetalning vid återlämning av fulltankad bil 80 €
Total hyrkostnad 310 € (11 €/dag)

Kolla gärna med oss vad hyrpriset är vid er bokningsförfrågan.


 

Dagsmedeltemperatur på Costa del Sol           www.medeltemperatur.se
jan feb mars april maj juni juli aug sep okt nov dec
17 18 20 22 24 28 31 31 28 24 20 18
 
                   Dagsmedeltemperatur på Costa Brava             
jan feb mars april maj juni juli aug sep okt nov dec
14 15 17 18 22 25 28 29 26 22 17 14