flygresor

 

till Costa Brava
Stockholm, Nyköping, Västerås, Karlstad,
Kalmar, Jönköping
Malmö, Köpenhamn, Skellefteå, Göteborg
till Costa Cálida
Stockholm, Nyköping, Malmö
Västerås, Växjö, Umeå
Ängelholm, Göteborg
till Costa del Sol
Stockholm, Nyköping, Västerås, Malmö,
Göteborg, Köpenhamn

 

Särskilda villkor för flygresor med Buss Special/BF Travel.

OBS! Flygbiljetterna bokas manuellt av oss på Buss Special/BF Travel. Plats, flygbolag- och tider är därför preliminära tills en separat bekräftelse (utöver deltagarbeviset / fakturan) mottagits per e-mail / post inom ett par dagar. Vi bokar direktflyg i första hand från våra avreseorter.

Våra priser på flygresor baseras på flygbolagens lägsta prisklass. Då dessa platser är slutsålda tillkommer ett flygtillägg, vars storlek beror på priset på flygbiljetten.

I Buss Special/BF Travels paket inkl flygresa ingår samtliga skatter och avgifter.

Det är resenärens ansvar att själv kontrollera gällande regler för respektive flygbolag. Information om dessa kan fås direkt på resp flygbolags hemsidor. Vid frågor, ring till Buss Special/BF Travel 0418-123 30.

Flygbolag och flygtider:
Flygbolag och avresetid anges oftast vid bokning. På vissa resor meddelas det dock ca 14 dagar före avresa vilka bolag/tider som gäller på resan.

Flygförsening:
Buss Special/BF Travel ersätter inte resenären för ex försenad ankomst till resmålet pga flygförseningar. Eventuella reklamationer gör resenären själv direkt till flygbolaget. Vid försening av flyg meddelar resenären researrangören på angivet journr (alt till 070-668 50 45 eller 0418-12330) Försenat plan kan medföra väntetid vid transfer från ankomstflygplats till hotell.

Förlorat bagage/försenat bagage: Buss Special/BF Travel ersätter inte resenären för outnyttjade arrangemang pga förlorat bagage/försenat bagage. Anmälan måste ske direkt till flygbolaget vid ankomst.

Incheckat bagage/golfbag:
På skolresor ingår endast 10 kg handbagage, tillägg för incheckad resväska (ca 500:-). Man kan ej ”packa tillsammans” dvs ingen väska får överskrida maxvikt. Buss Special/BF Travel informerar om gällande regler vid bokningstillfället. På vissa flygbolag kan golfbagen förskottsbetalas. Detta är alltid att rekommendera.

Bagage:
Tänk på att förvara mediciner och andra nödvändiga saker i handbagaget, om oturen skulle vara framme och bagaget skulle komma på villovägar. Om något händer med bagaget under flygresan måste kontakt tas med flygbolagets personal på flygplatsen direkt och en uppgörelse ska ske mellan er och dem och eventuellt försäkringsbolag.

Kontrollera alltid ert försäkringsskydd före resan. Buss Special ansvarar inte för någon del av flygtransporten.

Biljetter:
Normalt skickas inga papperbiljetter dvs ni får endast ett bokningsnummer som tillsammans med pass gäller vid incheckning. OBS att det är tiderna som anges tillsammans med bokningsnumret som gäller. Kolla noga före resa att ni fått denna handling.

Flygbiljetten bokas reguljärt och omfattas av bestämmelser som gäller för individuellt bokade biljetter; den är personlig och reglerna för möjlighet att boka om och boka av skiljer sig från bolag till bolag.

Flygbolag och flygtider kan variera. En del flyg sker med mellanlandning.

Kontrollera alla färdhandlingar så att namn, destination och datum stämmer. Eventuella fel måste påtalas utan dröjsmål. Det är också viktigt att ta del av de allmänna och särskilda resevillkoren och när du har betalt din anmälningsavgift har du accepterat dessa.

De flesta biljetter är ej ombokningsbara eller återbetalningsbara. För exakt uppgift kontrollera gärna flygbolagens villkor vid bokningstillfället. För att kunna erbjuda bästa möjliga flygresor till våra kunder baseras dessa i de flesta fall på aktuella kampanjer. Dessa biljetters avbokningsregler är strikta och biljetterna är inte återbetalningsbara.

Avbokning av resa:
När du bokat ditt paket inklusive flygbiljett så gäller de allmänna resevillkoren för paketresa exklusive flygbiljetten som omfattas av respektive flygbolags avbokningsregler. Återbetalning av flygbiljettsdelen (anmälningsavgiften 3500:-) sker endast i de fall resenären har bokat ett avbeställningsskydd (300:-) hos Buss Special/BF Travel. Vid avbokning av resa utan Buss Special/BF Travels avbeställningsskydd återbetalas endast resterande del av paketet enligt de allmänna resevillkoren för paketresor antagna av Konsumentverket. Återbetalning från flygbolaget sker enligt respektive flygbolags regler (se flygbolagets hemsida eller kontakta oss för information).

För kunder som nyttjar eget avbeställningsskydd sker återbetalning från det egna avtalet om avbeställningsskydd. Buss Special/BF Travel återbetalar dock den del av paketet enligt de gällande ”allmänna resevillkoren”.

Vi rekommenderar er att kontrollera ert avbeställningsskydd/alt teckna ett nytt.

Väntetider på flygplatsen kan förekomma vid samåkning med gäster som kommer med annat flyg.

Buss Special fråntar sig allt ansvar vid resp flygbolags ändringar, ombokningar eller förseningar.

Vi kan inte ansvara för tidtabellsändringar eller andra ändringar som flygbolagen gör och som står utanför vår kontroll. I de fall vi får reda på en tidtabellsändring före utresan meddelar vi detta per e-post eller telefon

 

Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se