Bussresan

 

Samtliga av Buss Special inhyrda bussar är komfortutrustade med bl a air condition, video, toalett och pentry, varifrån det under resans gång serveras såväl enkla smårätter som kalla drycker, te och kaffe. Alla resor körs med flerchaufförssystem och vi stannar ungefär var tredje timme för avkopplande pauser och chaufförsbyte. Reseledare eller bussvärd finns på alla bussar för att göra er resa så angenäm som möjligt.

Costa Brava:
Bussen avgår från mellansverige redan på kvällen dagen före utsatt avresedatum. Från Stockholm, Örebro vid midnatt, och vidare söderut via E4 eller E6 till Trelleborg (andra rutter kan bli aktuella), där vi tar TT-Lines färja till Travemünde på fredagmorgonen. Färjeöverfarten tar 7h och vi beräknar vara framme på resmålet på lördageftermiddagen (framåt kvällen beroende på trafikförhållandena).

Vi åker med TT-Lines färja från Trelleborg till Travemünde. Efter en avkopplande sjötur anländer vi till Tyskland vid halv 6-tiden på kvällen. Därefter åker vi söderut och stannar vid 21-tiden för att äta middag på en restaurang eller ta något enkelt från busskafeterian. Under kvällens färd roar vi oss med att läsa, koppla av, se en film eller en bra underhållning och efter nattstoppet fäller vi våra säten och färdas vidare i vår moderna buss.

Vi stannar i nordöstra Frankrike för en längre frukostpaus. Under dagens färd har reseledaren sedan mycket intressant att berätta om de platser vi passerar och framåt kvällen är vi framme vid resmålet för incheckning och middag på vårt komfortabla hotell.

HEMRESA: Efter frukost är det dags att bege sig hemåt igen. Vi äter lunch i Frankrike och har hunnit till Tyskland innan det är dags att äta middag. Morgonen därpå når vi Travemünde, varifrån vi tar färjan kl 10.30 med ankomst till Trelleborg ca 17.15. Därefter till respektive påstigningsort.

Skidresor:
Vi åker på fredagmorgonen från Sverige och vidare över Öresundsbron till Danmark och färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland med ankomst till hotellet i Italien redan på lördagförmiddag.

Därfeter möjlighet till 8 skiddagar då hemresan inte går förrän på sen lördageftermiddag veckan därpå. Hemkomst till Sverige tidig söndag.

 

Vår ordinarie resrutt genom Sverige är:
Stockholm - Norrköping - Jönköping - Göteborg samt söderut till Trelleborg eller Malmö (samt mellanliggande orter).
Fri anslutning från orter söder om Stockholm. Norr om uttages en mindre anslutningsavgift.

Om möjlighet ges hämtar vi även på andra orter än längs den ordinarie resrutten. Då kan det ibland hända att påstigningsplats och hemkomstplats ej är densamma (detta kan hända om resan varar mer än 10 dgr). Vår intention är dock att göra allt för att det ska bli så bekvämt som möjligt för alla.

Vi reserverar oss för ändringar i färdplanen vid allt för få bokningar. Vid ändringar i färdplanen meddelas resenär i god tid före avresa.

Boka hytt:
Buss Special har tecknat ett mycket förmånligt avtal med TT-Line angående hytter:

En enkel- dubbel- eller fyrbäddshytt kostar 300:- enkel resa. Erbjudandet gäller endast om Ni bokar hytten hos oss. Det går även att boka på färjan, men då till normalpris.

Viktigt inför resan!
Avgångs- och hemkomst tider kan variera något beroende på rådande trafikförhållanden. Kom gärna en kvart före avgångstiden. Har bussen inte kommit 20 minuter efter utsatt tid ring Buss Special 0418 -123 30 för besked.

Bagaget är begränsat till en resväska, en golfbag (ej vagn)/ett skidpaket samt ett handbagage att ha inne i bussen. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar.

Placering i bussen.
Vi har försökt att göra alla platser lika bekväma genom att ta bort några säten och på så sätt ge extra utrymme för benen. Därför finns ingen plats som är bättre än en annan. Reseledarna och chaufförerna försöker se till att familjer och andra sällskap får sitta tillsammans.

Ni kan dock boka en speciell plats om Ni så önskar, bokad plats är då Er under bussresan och kostar 200:-/person T/R och 100:-/ person enkel resa. Bokad plats gäller från Travemünde.

Buss Special har rätt att styra platsplaceringen. Det är inte givet att man får samma plats på hemresan som man hade på utresan (såvida man inte har bokat och betalt en speciell plats) eftersom det inte alltid är samma resenärer hem som ut.