Bussresan

 

Samtliga av Buss Special inhyrda bussar är komfortutrustade med bl a air condition, video, toalett och pentry, varifrån det under resans gång serveras såväl enkla smårätter som kalla drycker, te och kaffe.

Alla resor körs med flerchaufförssystem och vi stannar ungefär var tredje timme för avkopplande pauser och chaufförsbyte. Reseledare eller bussvärd finns på alla bussar för att göra er resa så angenäm som möjligt.

Vår ordinarie resrutt genom Sverige är:
Stockholm - Norrköping - Jönköping - Göteborg samt söderut till Trelleborg eller Malmö (samt mellanliggande orter). Fri anslutning från orter söder om Stockholm. Norr om uttages en mindre anslutningsavgift.

Om möjlighet ges hämtar vi även på andra orter än längs den ordinarie resrutten. Då kan det ibland hända att påstigningsplats och hemkomstplats ej är densamma (detta kan hända om resan varar mer än 10 dgr). Vår intention är dock att göra allt för att det ska bli så bekvämt som möjligt för alla.

Vi reserverar oss för ändringar i färdplanen vid allt för få bokningar. Vid ändringar i färdplanen meddelas resenär i god tid före avresa.

Placering i bussen.
Vi har försökt att göra alla platser lika bekväma genom att ta bort några säten och på så sätt ge extra utrymme för benen. Därför finns ingen plats som är bättre än en annan. Reseledarna och chaufförerna försöker se till att familjer och andra sällskap får sitta tillsammans.

Ni kan dock boka en speciell plats om Ni så önskar, bokad plats är då Er under bussresan och kostar 200:-/person T/R och 100:-/ person enkel resa. Bokad plats gäller från Travemünde.

Buss Special har rätt att styra platsplaceringen. Det är inte givet att man får samma plats på hemresan som man hade på utresan (såvida man inte har bokat och betalt en speciell plats) eftersom det inte alltid är samma resenärer hem som ut.

Bagage
Bagaget är begränsat till en resväska, en golfbag (ej vagn)/ett skidpaket samt ett handbagage att ha inne i bussen. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar.

Viktigt inför resan!
Avgångs- och hemkomst tider kan variera något beroende på rådande trafikförhållanden. Kom gärna en kvart före avgångstiden. Har bussen inte kommit 20 minuter efter utsatt tid ring Buss Special 0418 -123 30 för besked.

Paris:
Avresa från Stockholmstrakten tidigt på morgonen. Vi beräknar lämna Sverige via Öresundsbron vid 15-tiden på eftermiddagen och ta färjan i Rödby kl 18. Efter ca 45 minuter rullar vi iland i Puttgarden och kör vidare söderut genom Tyskland under natten.

Vi passerar genom Belgien innan vi stannar för frukost vid 7-tiden i Frankrike, ca 11 mil från Paris. Vi beräknar vara i Paris vid 10-tiden.

Hemresan sker från Paris vid 19-tiden, och vi är då vid färjan i Puttgarden lagom till frukost och i Sverige igen vid lunchtid. (ca 120 mil Malmö-Paris)

Bouleresa:
Avresa från Skövde vid 12-tiden. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron och ta färjan i Rödby till PuttgardenEfter ca 45 minuter rullar vi iland i Tyskland och kör vidare söderut genom Tyskland under natten. Vi beräknar vara i Metz vid 12-tiden. Resan går vidare dagen efter vid 7-tiden och beräknar vara i Lloret de Mar vid middagstid.

Hemresan sker kl 9 på morgonen, och efter färd genom Frankrike och Tyskland under natten tar vi TT-Lines färja i Travemünde kl 10. Hemkomst till Sverige vid 17-tiden.

Hytt på färjan ingår i resans pris.

Skidresa:
Vi åker på fredagmorgonen från Sverige och vidare över Öresundsbron till Danmark och färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland med ankomst till hotellet i Österrike redan på lördagförmiddag.

Därfeter möjlighet till 8 skiddagar då hemresan inte går förrän på sen lördageftermiddag veckan därpå. Hemkomst till Sverige tidig söndag.

Berlin:
Avresa från hemorten tidigt på morgonen. Färden går via Öresundsbron till Danmark och vidare via färjan Gedser - Rostock (kl 15.30) till Tyskland. Ankomst till Berlin ca kl 20. Dessa tider gäller för avresor från Stockholmstrakten. Vid avresor från sydsverige blir ankomsten till Berlin tidigare. På hemresedagen lämnar vi Berlin efter lunch och är i Sverige igen på kvällen.
(ca 45 mil Malmö-Berlin)

Prag:
Avresa från hemorten tidigt på morgonen. Färden går via Öresundsbron till Danmark och vidare via färjan Gedser - Rostock till Tyskland och vidare till Tjeckien. (ca 80 mil Malmö-Prag)

Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se