Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Longstay Costa Brava

Utflyktsmål på Costa Brava


Antonio Gaudís Parc Güell

Costa Brava är kuststäckan från den franska gränsen i norr till Blanes ca 10 mil söderut i det nordöstra hörnet av Katalonien. Costa betyder kust och Brava kan översättas till vild, som bra beskriver den klippiga, kuperade och dramatiska kustlinjen.

Längs kusten finns det gott om små pärlor att utforska och små stränder att besöka. I inlandet ligger medeltidsbyarna tätt i det böljande landskapet; olivlundarna och vinodlingarna avlöser varandra.

Hyr bil, åk tåg, åk buss eller åk båt. Sätten är många att ta sig fram. Vi hjälper gärna till med tips, vi erbjuder arrangerade utflykter på våra gruppresor och vi tipsar om lokala arrangörer på resorna på egen hand.

Här beskriver vi några av de populäraste utflyktsmålen.


BOKA 0418-12330 KARTA VĄDER Costa Brava
PRISER
BOENDE GOLF om
HYRBIL
om
FLYGRESAN


Antonio Gaudís Sagrada Familia


Miró på Las Ramblas i Barcelona

Santa Clotildes Garden i Lloret de Mar

Barcelona, Kataloniens huvudstad
Barcelona, en av Europas allra mest intressanta storstäder. Denna, Kataloniens huvudstad med sin gamla historia som daterar sig ända bak till kartagerna, romarna och västgoterna, har det mesta en besökare kan önska. I Barcelona har flera kända konstnärer bott och staden erbjuder den konstintresserade mycket. De två världsutställningarna 1888 och 1929 har också gjort att staden har så många pampiga palats och monument. Många vackra och annorlunda byggnader kan vi tacka den välkända och mycket specielle arkitekten Antonío Gaudí för.

Figueras, Cadaques, Girona
På norra Costa Brava ligger Figueras, den surrealistiske konstnären Salvador Dalís födelsestad, där det finns ett stort museum med hans verk. Några mil ut mot kusten ligger det romantiska lilla fiskeläget Cadaques, där han hade sitt sommarhus, och där också Picasso och Miró tillbringade mycket tid. Den historiska staden Girona är också värd ett besök. Stans attraktioner är katedralen, de gamla befästningarna och de pittoreska kvarteren längs floden. Här finner du också en av världens bästa resauranger, El Celler de Can Roca med inte mindre än tre stjärnor i Guide de Michelin.

Tossa de Mar
"Den blå pärlan" kallade Chagall byn Tossa för. Hit kan du lämpligast åka båt från de andra byarna längs kusten (båtar går i linjetrafik), då det är lite svårare att ta sig fram med bil eller buss. Åtskilliga gallerier, små butiker och mysiga restauranger finner du här.