golfresor till costa brava, toscana, golfpaket spanien, sportresor, cykelresor,löparresor, sol och bad costa brava,all inclusive på costa brava,maraton,marathon
  Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Longstay Costa Cálida

Golfbanorna på Costa Cálida

Costa Cálida, den varma kusten, är en av de mest hälsosamma kusterna enligt WHO. Det är det solsäkraste området i Spanien med 320 soldagar/år.

November – mars är det ca 15 -23 grader i luften och ca 17-20 grader i innanhavet, Mar Menor.

Många känner till regionen Alicante strax norr om Costa Cálida, men här finns fler golfbanor, härlig spansk kultur och ett väder som vi svenskar längtar efter hela långa vintern. På Costa Cálida finns dessutom flest nya golfbanor på hela den europeiska kontinenten.

Vi har valt följande banor, som är designade av den amerikanske före detta världsettan och numera golfbanearkitekten Jack Nicklaus:

 


ring 0418 - 12330 KARTA VÄDER Costa Calidá
PRISER
UTFLYKTSMÅL   om HYRBIL om FLYGRESAN

 

 

 

 


 

 

 

Mar Menor Golf
Denna bana, som fått namn efter den stora lagunen som ligger bara 5 km bort, har designats av två stora internationella golfproffs vilket gör golfupplevelsen dubbel.

Första nio med par 37 är designade av David Thomas och kräver bra precission på utslagen. Greenerna är ofta väl skyddad av strategiskt placerade bunkers och sjöar.Sista nio erbjuder bredare fairways där drivern kan sättas på prov. En spektakulär sjö sätts i spel på både hål 13, 14 och 15.

 

El Valle- tävlingsbana
Denna bana som ligger i en dal omgiven av ökenberg har varit värd både för nationella samt internationella tävlingar. Det är en medellång bana där de tekniska spelarna premieras mer än de långtslående. Två stora sjöar som leder ut i vattenfall gör att layouten får en speciell touch som skiljer sig från andra banor.

Hacienda Riquelme Golf - mästerskapsbana
Denna bana är omgiven av vilda blommor och kantas av olivträd och stora sjöar. De ofta breda fairwaysen gör att man kan välja olika strategier för att nå fram till green. Greenerna som ofta är i olika nivåer kommer helt säkert att bli samtalsämne vid den efterföljande ölen i klubbhuset. Här gäller det att träffa rätt del av green för att kunna putta bollen i hål. Även bunkrarna som ofta är tandformade skiljer sig i utseende från andra golfbanors och gör att Haciende Riquelme skiljer sig från mängden.

La Torre
Kallas ofta för "Challenge" och är en kortare bana som framförallt passar golfare med medelhögt hcp. Här är vyerna slående vackra. Både vatten och bunkers gör vissa hål kniviga men detta är helt klart en bana som bör resultera i en bra score.

Alhama
En av Jack Nicklaus bästa banor i Spanien. Den har skapats i ett naturligt landskap mellan 5 sjöar och är mycket spektakulär. 116 bunkrar, runda tees, breda fairways och stora snabba greener är några av banans kännetecken. Detta är en bana som kräver tanke före varje slag, den lockar såväl professionella spelare som golfare av medelklass.

Saurines
Ca 20 minter från boendet ligger denna äkta ökenbana. För de som inte upplevt en sådan blir besöket här speciellt och minnesvärt. Det är inte riktigt vad vi är vana vid men det gör även golfupplevelsen på denna resa till en totalupplevelse.

 


 

 


* Strandvägen 293* S-261 61 Landskrona * tel:0418-123 30 * info@buss-special.se *