Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     
Golfresa med golfvärd, Spanien Lloret de Mar, Costa Brava

Costa Brava (den vilda kusten) sträcker sig från den franska gränsen söderut ner till orten Blanes (ca 6 mil norr om Barcelona). Här började man bygga turistorter av de gamla fiskebyarna på 50-talet, och idag är Costa Brava ett mycket populärt turistmål för golfare.

På våra golfresor till Costa Brava bor vi i Lloret de Mar, som är den största och livligaste orten längs kusten, fylld av restauranger, butiker och sevärdheter. På våren och hösten har Lloret en betydligt mognare publik än under sommaren.

 

I den gamla stadsdelen finns vackra hus med spår av indianos, de spanjorer som utvandrade till Kuba och Västindien och återvände när de gjort sig en förmögenhet.

Nära vårt hotell ligger de sköna trädgårdarna Santa Clotilde Gardens, som med blomsterprakt, exotiska agapantusplanteringar, vältuktade gångar och trappor till små utsiktsterrasser och vackra skulpturer bedårar oss. Från Llorets busstation går det bussar direkt till Barcelona (till centrala Estacio del Nord). Turen tar 1 timme och kostar ca 22 € t/r.

KARTA VÄDER ****Hotel
ALBA SELEQTTA
UTFLYKTSMÅL GOLFBANOR om
GOLFEN
om
FLYGRESAN

Vårens golfresor går till Fuengirola, Costa del Sol
Läs mer här >>

     
     
     


fakta/Spanien »


             
www.medeltemperatur.se
jan feb mars apr maj jun jul aug sep okt nov dec
14 15 17 18 22 25 28 29 26 22 17 14

Sagrada Familia, Barcelona

Parc Güell, Barcelona

 


Sant Joan Castle
Fästningen är staden Loredos ursprung (1000-talet). I kriget mellan England och Spanien (som slutade med slaget vid Trafalgar) spelade fästningen en betydande roll. Engelsmännens bombardemang 1805 ödelade dock fästningen rejält. Idag delar klippan strandlinjen med Fenals beach i söder och Llorets i norr.

Parochial Church Sant Romà
Ett av Llorets landmärken är den spektakulära kyrkan, byggd i katalansk gotisk stil (1509-1522). Flera rum byggdes till under 1600-talet och de moderna sidokapellen kom till på 1900-talet
.

Santa Clotilde Gardens
Trädgårdarna mellan himmel och hav, belägna högt upp på en klipptopp i bedårande omgivningar. Bland prunkande växter finns skulpturer, dammar och fontäner.Maritime Museum - Can Garriga, ett av de gamla rikemanshusen i den gamla stadsdelen

Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se