Lloret de Mar
  Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Golfresa med golfvärd

Golfbanor på Costa Brava

Klimatet i Costa Brava är typiskt Medelhavsklimat, milt och tempererat, med varma, torra somrar och måttligt kalla vintrar. Det borgar för banor i toppskick, kuperade banor med spektakulära vyer och flacka banor som slingrar sig mellan pinje och korkek. 

Vi spelar på Golf La Roca, Golf Costa Brava Old & New, Golf Emporda Forest, PGA Catalunya Tour, Golf Llavaneras,

Vi åker buss till banorna och till PGA Catalunya och Costa Brava, som ligger närmast Lloret de Mar tar det ca 25 min. Till Emporda tar resan ca 1 timme.

www.medeltemperatur.se
jan feb mars apr maj jun jul aug sep okt nov dec
14 15 17 18 22 25 28 29 26 22 17 14

 

KARTA VÄDER Lloret de Mar
PRISER
****Hotel
ALBA SELEQTTA
UTFLYKTSMÅL om
GOLFEN
om
FLYGRESAN

Club de Golf Costa Brava
Banan invigdes 1968 och klubben är därmed en av de äldsta i området. Sedan några år har man utökat med 9 nya hål och anläggningen erbjuder nu 2 olika 18 hålsalternativ.

Gamla banan (grön bana)
På de inledande 9 hålen är det ganska kuperat och de vandrar mellan pinje och korkek. De sista 9 är mer som en parkbana med "doglegs" både åt höger och vänster. En rolig bana som uppskattas mycket såväl av nybörjaren som av den avancerade spelaren.

Nya banan (röd bana)
Den nya slingan består av de sista 9 hålen på gamla banan samt 9 nya hål som har en helt ny karaktär. Dessa hål är till skillnad mot gamla banans flacka hål lite mer kuperade. Stora greener spekakulärt placerade intill vatten är att förvänta sig. En uppskattad bana omgiven av pinjeskogar och vackra vyer mot bergen.


Empordá Golf Club
En underbar 36-hålsbana som är belägen på den centrala delen av Costa Brava, i regionen El Baix. Detta är troligen den vackraste delen av Spanien och kallas inte helt oförtjänt Det katalanska Toscana. Här njuter man av vyer ut över slätten Baix Emporda. Borgen i Toroella samt Medeltidsbyn Pals skymtar i kulisserna och precis intill banan har vi Goldens äppleodlingar och stora risfält. Amerikanen Robert von Hagge designade banorna, som idag är två av Kataloniens mest populära. Emporda Links och Emporda Forest.

Emporda Forest
Här finns 18 skogshål som kantas av pinjeträd längs fairways, och man spelar i skydd av de vindar som ibland sveper över slättlandet. Skogshålen som påminner en del om Barsebäck är alltid populära och har funnits i vårt program sedan snart 20 år.

Emporda Links
Linksbanans 18 hål är en stor utmaning för både medelgolfaren och den avancerade golfaren, som ofta har denna som sin favoribana. Räkna med stora, ondulerade greener, rikligt med vattenhinder och bunkers. Fairways är på vissa hål böljande även om banan i stort sett är flack men golfbil behövs inte. Här finns också fina möjligheter till träning då man har en av de bästa drivingrangerna i området.

PGA Catalunya
PGA har sedan man öppnade 1999 erhållit inte mindre än 20 olika internationella priser. Den senaste var utnämningen till Europas Golfresort no1 2015 av IAGTO, en annan är Spain Golf Course no 1 2014 av World Golf Awards. Vi har sedan banan öppnades flitigt besökt denna anlägggning med våra grupper och har här satt ihop ett oslagbart paketpris.

Här finns de två banorna Stadium och Tour Course, båda av allra högsta klass men där Stadium är den bana som utnämnts till
No1 i Spanien och No 3 i Europa. Tourbanan är något kortare men även den en stor utmaning. Banorna ligger utanför kursamhället Caldes de Malavella i ett fantastiskt landskap där fairways kantas av pinje och vyerna mot bergen är storslagna.

La Roca Golf Club

Club de Golf Llavaneras

Golf d´Aro (Mas Nou)
Ingen bana i området är så spektakulär som denna. Banan är belägen på ett par hundra meters höjd över havet och erbjuder fantastiska vyer över bl a sjörövarstaden Palamos och korkhuvudstaden S:t Feliu de Guixols. Ett av banans mest fantastiska hål är det 15:de där tee ligger högt med en ravin till höger och ett vattenhinder till vänster. Flera av hålen är ganska tuffa, men vi lovar ni får lön för mödan, för de många intrycken efter en runda här är värt varenda bortslagen boll. Europatouren har gästat vid 2 tillfällen. Att bara få spela på en sådan bana är en upplevelse är en kommentar vi ofta hör när våra golfare spelat de arton mycket spektakulära hålen.

Golf Perelada
Vid foten av Pyrenéernas utlöpare ligger denna lyxiga och välskötta golfanläggning. Platsen är vacker och det är ingen tillfällighet att man just här byggt ett 5 stjärnigt spahotell som även är ett vinspa. Banan är belägen i Pereladas vindistrikt och det är en av våra gästers favoritbanor. Inledningen av banan är ganska snäll men snart väntar några tuffa hål med smalare fairways, doglegs och raviner. I stort sett är dock banan lättspelad och ganska flack varför golfbil inte behövs. Medelgolfarens favorit.

Strandvägen 293    S-261 61 Landskrona         tel: 0418-123 30            info@buss-special.se