Golfspel och utflykter på Costa del Sol
  Boka on-line
eller ring
0418-123 30
mån-fre 09.00-16.00
info@buss-special.se
     
  om BF Travel »
resevillkor pdf »
 
BOKA
resa
»
     

Golfresa med golfvärd

Utflykter på Costa del Sol

Utflykter på Costa del Sol sker med lokal arrangör. Det erbjuds turer till Granada/Alhambra, en tur man ska försöka hinna med om man inte varit där tidigare.

Känn historiens vingslag och upplev en otrolig och välbevarad arkitektur på en heldagsutflykt genom ett sagolikt vackert landskap till en av Spaniens mest spännande historiska städer, Alhambra i Granada, som ligger ca 15 mil från Fuengirola.

Besök ett av världens främsta arkitektoniska verk, den befästa staden Alhambra som byggdes av morerna mellan 1200- och 1300-talet. Här finns prunkande trädgårdar och ståtliga palats. Tillsammans med den arabiska ”gamla stan” (Albaicín), där det blir egen tid, finns Alhambra med på UNESCO:s världsarvslista.

Eller ta lokalbussen till den helt underbara vita byn Mijas Pueblo.


KARTA VÄDER Fuengirola
PRISER
****Hotel
OCCIDENTAL
GOLFBANOR om
GOLFEN
om
FLYGRESAN

Granada/ Alhambra
En heldagstur (bussresa) till Granada med besök i Alhambra, som var morernas sista fäste i Spanien och som man lämnade 1492. Om ni köper resan av lokal arrangör ingår Inträde till de fantastiska palatsen och guide medföljer på resan. En lång dag med restid på ca 3 tim enkel väg inkl upphämtning vid olika hotell. Granada och övriga utflykter till exempelvis Gibraltar & Malaga kan bokas i receptionen på Marina del Sol eller hos någon reseförsäljare inne i Fuengirola.

Granada på egen hand.
Det är ca en timmes resa till Granada och ni som har hyrbil kan självklart själv köra dit. Tänk dock på att det är svårt att få biljett till Alhambra om man ej har förbokat. Vi rekommenderar därför att man förbokar via nätet. www.ticketmaster.es


Ronda, ligger högt upp i bergen i Málaga provinsen. Staden är bland det vackraste i hela Andalusien. Speciellt känt är Ronda för "El Tajo" som delar staden i två delar. På den ena sidan finns resterna från medeltiden och på den andra det mer moderna Ronda. Över Tajo-klyftan går den imponerande bron "Puente Nuevo". Det är över 100 meter ner till älven Guadalvin. Resan hit tar ca 1 h 30 minuter. Kör förbi Marbella och följ skyltning (i höjd med San Pedro) mot Ronda. En slingrande serpentinväg med vackra vyer tar er de sista milen mot Ronda.

La Cala de Mijas.
Nästan granne med Fuengirola (riktning Marbella) ligger La Cala de Mijas. Kör ner till stranden, parkera och njut av en mindre by med trevliga serveringar vid havet.
Malaga Här bor ca 600 000 människor i denna den 5 största staden i Spanien. På senare år har staden levt upp och efter en rejäl ansiktslyftning är Malaga idag en stad inte bara rik på historia utan även en stad som attraherar nöjeslystna. Kanske besöker man staden för att shoppa eller så kan de vara de fantastiska tapasbaerena i stadens kärna som lockar. Kör till katedralen där ni kan parkera. Promenera sedan. Gör kanske även ett besök på det gamla slottet som syns på en kulle. Nedanför det finner man de gamla moriska palatsen och trädgårdarna.

Estepona är som ett mindre Marbella. Här finns även en väldigt fin gammal del med små trånga gränder och mysiga torg. Missa inte ett besök efter att ha spelat på ex Atalaya eller Paraiso. Estepona ligger bara 15 min härifrån.

Marbella och Puerto Banus.
Ca 20 minuter från Fuengirola ligger välkända Marbella. Staden med ca 100 000 invånare är mycket känd, inte minst för sin fantastiska gamla del (Casco Antiguo) samt för hamnen Puerto Banus där man kan flanera bland lyxbutiker och yachter.


Mijas Pueblo
På ca 15 minuters avstånd ligger den mysiga andalusiska byn Mijas Pueblo. Hit kan ni ta er med egen bil eller med lokalbuss från stationen i Fuengirola. Byn är en av Andalusiens sk vita byar och den ligger med hänförande utsikt över havet på 428 m höjd.

 

    

 

Nerja

1 timme och en kvarts bilresa österut ligger Nerja som räknas som en av de vackraste orterna längs kusten. Njut av att flanera runt i staden med de vitmålade husen. Att göra ett stopp på Balcon de Europa (Europabalkongen) för att njuta av utsikten är ett måste. Trevligt är också att besöka de vackra droppstensgrottorna, Cuevas de Nerja. Följ motorvägen förbi Malaga i riktning mot Almeria.

Alhambra


Gibraltar
Gibraltar ligger vid inloppet till Medelhavet och har ett fantastiskt naturlandskap med vackra klippor som stiger upp ur Medelhavet. Här kan du välja att svalka dig i Medelhavet och Atlanten, som möts här vid Gibraltar. De ca 150 grottorna är väl värda ett besök, droppstensgrottan St Michaels är den mest kända.

Ca 1, 5 h med bil